top of page

HET KUNSTWERK OP UW KAMER

Op het plafond in deze kamer is een typische Hollandse wolkenlucht  afgebeeld. Dit is het werk van Jan van Goyen. 

De wolkenlucht is een fragment van zijn schilderij Gezicht op Dordrecht uit 1651. Het schilderij is te zien in het Dordrechts Museum. Voor de aankoop in 2008 werd een inzamelactie onder de naam "Geef Dordrecht zijn gezicht terug" gehouden. Deze resulteerde in een bedrag van 3, 5 miljoen euro, waarmee het schilderij kon worden gekocht.

Jan van Goyen 

Jan Josephsz. van Goyen (Leiden, 1596 – Den Haag, 1656) was een Nederlands landschapschilder uit de Gouden Eeuw. Van Goyen heeft veel schilderijen nagelaten van rivieren, meren, kanalen, zandwegen, duinen of strand in de omgeving van o.a. Den Haag, Rotterdam, Delft, Dordrecht, Leiden, Gouda, Arnhem en Nijmegen. Hij schilderde regelmatig winterlandschappen, zee- en stadsgezichten, maar nooit een portret of stilleven.

 

Naast zijn werk als kunstschilder was Van Goyen ook een speculant. In 1637 werd hij aangestoken door de Tulpenmanie. Hij kocht negen tulpenbollen voor 90 gulden (ongeveer 1.000 euro naar huidige maatstaven) maar betaalde met twee schilderijen. Een week later kocht hij nog een partij voor ruim 800 gulden, die hij niet betaalde, omdat de markt instortte. Van Goyen ontwikkelde zich ook tot een projectontwikkelaar, als opdrachtgever van een zestal huizen. 

Nu u toch online bent..

Wij vinden het leuk uw positieve ervaringen online terug te vinden! Dit kunt u doen via Tripadvisor of Google Maps. Voor een (ongeveer) maandelijkse dosis vakantiegevoel in uw timeline; volg ons via Instagram of Facebook! 

  • Instagram
  • Facebook
  • TripAdvisor
  • TripAdvisor: B&B Oud Aa
  • Google Maps: B&B Oud Aa
  • Instagram: B&B Oud Aa
  • Facebook: B&B Oud Aa
Jan van Goyen View of Dordrecht.jpg
Jan van Goyen.jpeg
bottom of page